Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este decis să realizeze un audit serios al tuturor structurilor din cadrul Ministerului, precizând clar că este vorba aici şi despre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de Raed Arafat, iar în urma evaluărilor ar putea lua o decizie în privinţa viitorului acestuia în fruntea DSU.

Analistul Bogdan Chirieac a criticat dur poziţia ministrului Vela, despre care spune că nu poate veni în funcţie de numai o lună de zile şi apoi să dea deoparte printre puţinele instituţii din România care funcţionează. În plus, Chirieac a relatat şi o întâmplare din 2015, care arată cât de mult este ataşat Raed Arafat de România.

“Un oarecare, numit Vela, acum e ministru de Interne. Vine din neagra veșnicie și probabil acolo se va și întoarce. I-a cășunat pe doctorul Raed Arafat. Așa am senzația (…) Demiterea unui om care probabil a salvat un milion de vieți în țara asta va avea consecințe dezastruoase în mediul politic și va împinge și mai tare pe tobogan PNL”, a spus Chirieac.

Ce a refuzat Raed Arafat pentru a rămâne în ţara noastră

“În 2015, în Qatar, eram cu delegația română. Eram eu cu domnul Arafat. A venit reprezentantul statului Qatar și i-a oferit greutatea sa în aur, să facă sistemul de urgență în Qatar. Raed Arafat, românul Raed Arafat, a spus nu. Omul era gata să pluseze oricât. Aici am fost martor ocular.

Hai să nu ne mai batem joc de oamenii care au făcut ceva în această țară. Când o face ceva domnul Vela, atunci o să avem pentru dânsul același respect pe care îl avem pentru domnul Arafat. Deocamdată nu a avut când, că a venit abia de o lună. Dar dacă ești ministru abia de o lună, hai să nu dăm deoparte singura instituție sau printre puținele instituții autentice care funcționează (…) Poate că ar fi iar de ieșit în stradă, dacă sistemul de urgență trebuie pus pe butuci, pentru că vrea nu știu cine”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.