Raed Arafat atrage atenția asupra vaccinării: Posibilitatea de a apărea noi tulpini este mai mare

Raed Arafat a precizat că este important ca întreg mapamondul să se vaccineze și să fie atent la situația țărilor sărace care nu pot avea acces la vaccinul anti-COVID.

”Când creşte numărul vaccinaţilor, transmiterea devine limitată, scade şi atunci avem automat mai puţine cazuri noi. Vreau să subliniez un lucru, România nu trăieşte într-o bulă separată, nici Israel, nici Marea Britanie. Noi mergem foarte bine pe campania de vaccinare şi ne vaccinăm populaţia, dar întreg mapamondul trebuie să fie atent să sprijine ţările sărace să se vaccineze şi să ajungă să se controleze situaţia la ele, fie că este vorba de ţări mari care au nevoie de sprijin, fie că este vorba de ţări care nu au acces la vaccin”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Țările sărace trebuie sprijinite

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că, în cazul în care țările sărace nu-și vaccinează populația, atunci ar putea apărea noi tulpini ale coronavirusului. Din acest motiv, țările sărace ar trebui ajutate.

”Trebuie să le asigurăm vaccinul pentru că în zonele respective, cu cât situaţia este mai puţin controlată, cu atât posibilitatea de a apărea noi tulpini este mai mare. Avem două lupte, o luptă în interiorul României pe care încet – încet o câştigăm şi lupta mondială unde România participă şi ajută, deci România este implicată foarte serios. Mesajul trebuie să fie către toate ţările lumii să ajute ca vaccinarea să fie în număr cât mai mare pe Mapamond. Aşa putem controla integral pandemia”, a mai declarat Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea