Situație extrem de gravă din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut dezvăluiri complete. Ce s-a întâmplat, a panicat pe toată lumea.

Raed Arafat anunță dezastrul

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, că miercuri noaptea nu au mai existat locuri în spitalele Covid din Bucureşti pentru pacienţii simptomatici. ”După o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a precizat Arafat.

O parte dintre pacienţi au ajuns la Spitalul Colentina, alţii la Spitalul Witting CFR. Şeful DSU spune că 5% dintre pacienţi ajung la Terapie Intensivă, iar 20 – 30% au nevoie de asistenţă medicală serioasă.

”Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile, va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a afirmat Raed Arafat, conform Antena 3.

”Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii că nu sunt locuri pentru Covid că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a anunţat Raed Arafat.