Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în România, iar finalul acesteia nu este deloc aproape. Chiar șeful DSU, Raed Arafat, a făcut un anunț extrem de îngrijorător.

Raed Arafat anunță dezastrul

Este o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră. Suntem pe un trend crescător. O spune Arafat. Doar dacă sunt respectate regulile de bază, situația poate fi controlată, mai spune șeful DSU.

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerațîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control.

Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autizolat este în pușcărie. Încercăm să protejăm comunitatea și chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viață, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo”, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea, vineri seara, că a fost creat un grup de lucru care va pune în concordanță criteriile CCR privind carantinarea și izolarea. De asemenea, ministrul spunea că se așteaptă ca numărul de cazuri să crească.