Raed Arafat a spus exact data în care s-ar putea redeschide fizic școlile. Secretarul de stat a explicat că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor ”faţă în faţă”. Dar, susține Arafat, trebuie avută în vedere situaţia epidemiologică şi riscul exploziei de COVID.

Dacă totul este ok, este de părere Arafat, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru. El a oferit și un răspuns legat de faptul că până acum nu au fost şcolile au fost închise. În opinia sa, perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a punctat Arafat.

”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Copiii, un posibil vector de transmitere

Dacă totul este ok, a subliniat secretarul de stat, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie.

Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.  Secretarul de stat a arătat și motivele pentru continuarea predării online. Arafat a precizat că se iau în considerare mai multe aspecte. Primul este legat de perioada scurtă care mai este până la vacanţă, faptul că nu s-a evaluat încă perioada sărbătorilor de iarnă. Un alt aspect îl reprezintă faptul că elevii sunt un vector posibil de transmitere a coronavirusului.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a precizat Arafat.