Raed Arafat nici nu clipește! Comunele Chiajna şi Cornetu din județul Ilfov trebuie să mai suporte pentru două săptămâni carantinarea zonală.

Măsura intră în vigoare începând de marți seară, de la ora 22.00, conform documentului semnat de șeful DSU.

Raed Arafat nici nu clipește! Prelungește carantina în Chiajna și Cornetu

Măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu 14 zile pentru comunele Chiajna şi Cornetu, începând de marţi seara, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinele şefului DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, stipulează prelungirea măsurii de carantină zonală pentru Chiajna şi Cornetu de marţi, de la ora 22,00, până pe 13 aprilie la aceeaşi oră.

Astfel, prefectura Ilfov anunţă, marţi seară, că măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu 14 zile pentru comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: – Hotărârea nr. 61 din 30.03.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov; – Hotărârea nr. 62 din 30.03.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, judeţul Ilfov.

23 de localităţi carantinate în judeţul Ilfov

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, a transmis, marţi seară, Prefectura Ilfov.

Potrivit autorităţilor, în Chiajna rata de infectare este de 11,39 la mie, în timp e la Cornetu este de 8,42 la mie. 23 de localităţi din judeţul Ilfov sunt în carantină, incidenţa cumulată în judeţ ajungând, potrivit ultimelor date, la 9,12 la mie.

Trebuie precizat că marți seară, în a treia zi de proteste împotriva restricțiilor, protestatarii din craiova au dat foc mai multor forografii ale secretarului de stat Raed Arafat, în semn de nemulțumire față de activitatea acestuia.

Sursa foto: INQUAM Photos, Bogdan-Ioan Buda.