Românii din această comună intră în carantină! Conform unui comunicat al Prefecturii Ilfov, comuna Dascălu din județul Ilfov intră în carantină pentru 14 zile de sâmbătă, de la ora 5:30.

Trebuie menționat că măsura carantinării a fost instituită până pe 30 ianuarie, ora 5:30.

Românii din această comună intră în carantină

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Ilfov şi avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a adoptat, vineri, în şedinţă extraordinară, Hotărârea CJSU nr. 3, prin care s-a făcut propunerea de carantinare a comunei Dascălu.

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis vineri Ordinul nr. 6220 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Dascălu, precizează Prefectura Ilfov.

Angajaţii MAI au verificat, în ultima săptămână, 545.000 de persoane şi 65.000 de obiective de interes – majoritatea unităţi de alimentaţie, în cadrul acţiunilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

“Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară au fost aplicate aproape 36.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de şase milioane de lei. Peste 31.000 de sancţiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 4.000 de sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor şi 228 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că s-au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de evenimente, respectiv participarea la evenimente, şi pentru încălcarea măsurilor referitoare la transportul de persoane sau la organizarea programului de lucru.

“Faţă de 11 persoane au început cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a spus Dajbog.

La acţiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 6.650 de poliţişti, 2.600 de jandarmi, 1.600 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 1.200 de cadre ISU.