Avocatul lui Radu Mazăre a declarat, după ieşirea din sala de judecată, că justiţia din România vine cu anumite soluţii în funcţie de cine stă în faţa judecătorilor. „Nu poţi să o aplici doar în cazul unora şi în cazul altora nu, în funcţie de bunul plac sau de ce spune opinia publică”, acuză, revoltat, avocatul fostului primar.

„Este păcat că justiţia nu este legată la ochi. Întotdeauna analizează anumite aspecte în funcţie de cine este în fața judecătorilor sau în faţa autorităţilor, în general. Aşa cum am spus şi în sală, indiferent ce a făcut Radu Mazăre sau oricine altcineva, nu poţi să pedepseşti un abuz sau o infracţiune printr-un alt abuz.

Soluţia dată de judecătorul de la Curtea de Apel, care spune că articolul care prevede că trebuie hotărâre judecătorească se aplică, dar nu întotdeauna, este inadmisibilă. Nu poţi să o aplici doar în cazul unora şi în cazul altora nu, în funcţie de bunul plac sau de ce spune opinia publică sau oricine altcineva”, spune avocatul lui Mazăre, Mihai Drăgan.

Ministrul Justiţiei din Madagascar intervine în sprijinul lui Mazăre

Avocatul a mai venit cu o precizare, legată de un mesaj transmis de ministrul Justiţiei din Madagascar în acest caz.

„Perimteți-mi să citesc ce spune ministrul Justiției din Madagascar: “Orice cerere de extrădare trebuie să facă obiectul unei audieri publice contradictorii în faţa instanţei teritoriale (din Madagascar), cu drept de recurs, iar orice procedură de extrădare se încheie cu o adresă, un document semnat de ministrul Justiţiei”.

Noi nu avem niciunul dintre aceste documente la dosar. Iarăşi citez: “Suntem gata să reluăm procedura de extrădare de la început. Cerem să îl trimită statul român pe Radu Mazăre Ştefan, pe cheltuiala lor, pe teritoriul Republicii Madagascar.””, a mai declarat avocatul Mihai Drăgan, potrivit dcnews.ro.