Nokia a lansat impotriva companiei Qualcomm un proces in Texas in care o acuza de folosirea unor tehnologii patentate, informeaza Associated Press. In aprilie, Qualcomm a intentat un proces similar companiei finlandeze, tot in Texas. 

Qualcomm a mai intentat procese companiei finlandeze in San Diego, inaintea Comisiei de Comert International a Statelor Unite, precum si in Marea Britanie, Frata, Germania si Italia. 

In procesul intentat, Qualcomm a acuzat Nokia ca incalca patentele pentru telefoanele care functioneaza pe sistemul global de comunicatii mobile (GSM), care este omniprezent in Europa si este utilizat de doua treimi din totalul telefoanelor mobile. 

Nokia a declarat ca produsele sale nu incalca nici un patent si ca patentele detinute de Qualcomm nu sunt valide deoarece presupusele tehnologii ar fi fost patentate de alte companii inainte de Qualcomm.  

Companiei Qualcomm i-a mai fost intentat un proces pentru pentru utilizarea unor tehnologii patentate in 2005, de catre producatorul de semiconductori Broadcom.

 

Sursa: Associated Press 11 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: