În cadrul acestei ședințe, Vladimir Putin a declarat că încercările de presiune externă asupra Belarusului, Kârgâzstanului și Moldovei sunt inacceptabile.

Președintele rus a menționat că o provocare evidentă la adresa securității comune a statelor membre ale Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) a fost încercările tot mai mari de a se amesteca direct din afară în afacerile interne ale statelor participante la SCO.

Ce spune președintele Federației ruse

„Vorbim despre o încălcare gravă a suveranității, o dorință de a diviza societatea, de a schimba vectorul dezvoltării statului, de a rupe legăturile politice, economice și umanitare vechi de secole și deja stabilite.

Belarusul, care este un observator în cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, a fost, de asemenea, sub o astfel de lovitură. în țara alegerilor prezidențiale, prietenii noștri din Belarus se confruntă cu presiuni fără precedent, rezistând sancțiunilor și provocărilor, războiul de informații și propagandă declanșat împotriva lor „, a declarat Vladimir Putin. „Considerăm că este inacceptabil ca cineva din exterior să impună anumite decizii poporului din Belarus sau Moldova „, a subliniat președintele Federației Ruse.

România, un adevărat sprijin pentru Republica Moldova

Recent Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că România este una dintre țările care condiționează și urmărește parcursul european al Republicii Moldova. Mai mult decât atât, sprijinul acordat de țara noastră, inclusiv cel financiar, , va fi pe mai departe strict condiţionat de continuarea reformelor esenţiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova şi avansarea parcursului său european