Nou atentat terorist în Irak! Luni, 19 iulie, o explozie a zguduit o piaţă aglomerată din cartierul Sadr City din Badgad.

Cel puţin 28 de morţi şi peste 50 de răniţi

Bilanţul, până în acest moment, vorbeşte despre 28 de persoane şi alte zeci de răniţi. Deflagraţia a avut loc în urma detonării unui dispozitiv exploziv.

Armata irakiană a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că atacul a avut loc în piaţa Wahailat din Sadr City. Doi oficiali de securitate irakieni au declarat, sub condiția anonimatului, că cel puțin 25 de persoane au fost ucise și alte zeci sunt rănite în explozia puternică.

Numărul morţilor ar putea creştere în orele următoare, având în vedere că sunt mulţi răniţi în stare critică, transmite agenţia Reuters.

Printre morţi se numără şi multe femei şi copii. Unele magazine situate în piaţa respectivă au ars, iar răniţii ar fi în număr de peste 50, a declarat o sursă din Poliţie.

Comandantul regimentului federal de poliție responsabil pentru zona pieței a fost arestat

Până în acest moment, nimeni nu a revendicat atacul.

Premierul Mustafa al-Kadhimi l-a pus sub arest pe comandantul regimentului federal de poliție responsabil pentru zona pieței, se mai arată în comunicatul armatei irakiene.

A fost a treia oară când o explozie a lovit Sadr, în principal cartierul musulman șiit din Bagdad, în ultimele luni, ultima având loc în luna iunie, atunci când au fost rănite 11 persoane.

Atacurile cu dispozitive explozive de mari dimensiuni, ce aveau loc aproape zilnic, la un moment dat, în capitala Irakului, aproape că au încetat în ultimii ani, de când luptătorii Statului Islamic au fost învinși în 2017, parte a unei îmbunătățiri generale a securității care a readus viața normală la Bagdad.

Sursa foto: Dreamstime