PSD reacționează violent împotriva proiectului de lege vizând adoptarea autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc, trecut tacit la Camera Deputaților.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat convocarea de urgență a unei ședințe care va avea un singur punct pe ordinea de zi, și anume respingerea proiectului de lege amintit.

Mai mult decât atât, PSD dă vina pentru această situație pe adversarii politici de la PNL, pe care îi acuză de fals naționalism.

”Astăzi, de la ora 14.00, am convocat plenul Senatului cu un singur punct pe ordinea de zi.

Senatorii PSD vor vota ÎMPOTRIVA proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc!”, a scris miercuri pe Facebook Robert Cazanciuc.

”Nu se mai poate lucra în program normal”

La rândul său, Lia Olguța Vasilescu a reacționat în stilul său caracteristic:

”Așa e când se plimbă un inconștient de la PNL, bolnav de Covid, prin Camera Deputaților și îți bagă tot Parlamentul în izolare la domiciliu. Trec tot felul de cretinisme tacit, adică fără vot, fiindcă nu se mai poate lucra în program normal de lucru.

Astăzi, senatorii PSD, care dețin majoritatea la Senat, vor vota împotriva acestui proiect de lege total neconstituțional și vor respinge pentru totdeauna această nouă tentativă de subminare a statului național, unitar și indivizibil”, a scris ea pe Facebook.

Iar președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că de vină pentru adoptarea tacită, la Camera Deputaților, a proiectului de lege, ar fi chiar Guvernul condus de Ludovic Orban.

”PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională.

”Reprezentanții PNL mimează naționalismul”

De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.

Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege”, a scris Ciolacu pe Facebook.