Premierul Ludovic Orban a declarat la Realitatea Plus că social democrații vor sta pentru o perioadă lungă de timp departe de guvernare. Orban punctează de asemenea, eșecurile PSD-ului din 2019, cu privire la prezidențiale și europarlamentare.

În plus, Orban a mai afirmat și că PSD-ul nu mai este dorit de oameni, așa că pot „să viseze la orice fel de alianță” că tot nu vor mai ajunge la guvernare.

„PSD stă departe de guvernare o bună perioadă de timp, pentru că oamenii s-au lămurit la ce a folosit PSD puterea. Suntem după un an 2019 care a arătat foarte clar că PSD a pierdut alegerile europarlamentare, Klaus Iohannis a câștigat alegeri prezidențiale la cel mai zdrobitor scor la care s-au câștigat alegerile în competiția cu PSD. De asemenea, a fost adoptat referendumul pe justiție. Se vede limpede că PSD nu mai e dorit de oameni. Pot să viseze ei orice fel de alianță când se vede că sunt și vor rămâne departe de guvernare”, a afirmat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

PSD vrea alianțe pentru demiterea Guvernului

Declarația lui Orban a fost făcută după ce Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că PSD vrea să se alieze cu Pro România sau cu ALDE pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale. 

Reacția vine în contextul în care Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD vrea alianțe politice cu Pro România sau cu ALDE pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale.

Marcel Ciolacu a mai spus și că dacă alianțele ar reuși atunci ar trece si moțiunea de cenzură pentru demiterea actualului Guvern.