Cei de la PSD trec prin frământări interne extrem de mari după ce au pierdut alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă a fost bătută la scor de klaus Iohannis în turul doi și va pierde și șefia social democraților. Marce Ciolacu și apropiații săi încearcă să ajungă la șefia partidului și spun că vor să-l reformeze.

Nicio șansă. O spune jurnalistul Radu Banciu, sceptic în privința schimbărilor care se anunță în PSD după eșecul răsunător de la alegerile prezidențiale. ”În PSD, practic, are loc o lovitură de palat care ar putea să zdruncine din temelii sigla, numele partidului, componența viitoarelor vagoane, următoarelor garnituri ale PSD. E greu totuși de crezut că acest partid va ști vreodată să se reformeze pentru că, în primul rând, nu are elementele. Deși sunt vreo 500.000 de membri, nu cred că există în momentul de față o inteligență în partid care să reușească să adune tot ce nu este scheletic, expirat, devastator. Ei nu au reușit să facă asta niciodată. Întotdeauna au fost conduși de oameni înguști la minte, de oameni obtuzi și în spatele lor era această clientelă, această baronime”, a comentat Banciu, în direct pe B1Tv, la emisiunea Lumea lui Banciu.

Jurnalistul nu se oprește aici. Pune la zid toate guvernele care au condus România după Revoluția din 1989. ”N-a existat, în 30 de ani, niciodată o guvernare care să guverneze pentru români. Nimeni n-a condus pentru oameni în această țară. PSD, care s-a înfruptat din checul națiunii atât cât a dorit, n-a avut niciodată ideea asta. E greu de crezut că acum (…) vor putea să ajungă la această noțiune de reformă. Altfel, într-adevăr, dezastrul este colosal”, a mai spus Radu Banciu.