Fostul premier Viorica Dăncilă a făcut vineri primele declarații în legătură cu posibila sa implicare în scandalul cazurilor de mită de la PSD Arad, anchetat în prezent la DNA Timișoara.

”Exclus așa ceva și sunt convinsă că pe măsură ce va avansa acest dosar, acest lucru va fi lămurit. Nu am nicio implicare în acest dosar”, a afirmat fostul lider social-democrat.

Implicații la vârful partidului

Trebuie precizat faptul că doi grei ai PSD au fost invitați vineri pentru audieri în acest doasar la DNA Timișoara. este vorba despre foștii miniștri social-democrați Mihai Fifor și Răzvan Cuc, ale căror nume au apărut în stenogramele interceptărilor făcute de Direcția Anticorupție.

Mai mult decât atât, doasarul ar merge chiar mai sus, la vârful PSD, în condițiile în care în stenograme ar putea fi auzite numele a doi foști ai partidului, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Trei parlamentari ai PSD sunt deja anchetați în acest dosar, în care au fost inițial reținute opt persoane.

Dăncilă nu știa

”Nu știam că Mihai Fifor și Răzvan Cuc au fost chemați, bineînțeles că toți vrem să știm care este adevărul și ce s-a întâmplat”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Totul a început în urma descinderii în forță a DNA la sediul celor de la PSD filiala Arad. Afacerea a fost dezvăluită de către deputatul social-democrat de Arad Florin Tripa. Anchetatorii au descins la sediul PSD Arad, la locuințele a trei parlamentari de Arad, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și în casele altor suspecți.

Lupta între filialele PSD

Ce a ieşit la iveală este un adevărat război pentru influenţă într-o importantă instituţie din vestul ţării, între trei filiale ale PSD.

Din dosarul instrumentat de DNA reiese că între filialele PSD din Arad, Timiș și Caraș Severin se ducea un adevărat război pentru a-și impune oamenii în funcții de conducere.

Marea luptă era între Dorel Căprar, șeful PSD Arad, și Luminița Jivan de la Caraș Severin. Cătălin Ispravnic, susținut de Dorel Căprar, a ieşit, în cele din urmă, învingător și a dictat toate mișcările de personal în cadrul DRDP Timișoara.