Marcel Ciolacu a anunțat că va da în judecată Guvernul Orban pentru a obține stenogramele unor ședințe de guvern, după ce solicitările sale oficiale au fost ignorate de Guvern.

Totodată, liderul interimar al PSD acuză Guvernul că nu informează Parlamentul cu privire la situația pandemiei și posibilitatea organizării alegerilor. Ciolacu susține că a primit doar informări secrete, iar acest lucru nu este normal.

„Am primit astăzi prima informare de la ministrul de Interne, strict secretă. Nu e normal să trimiți informări? Nu îmi trimiți informări strict secrete pe care să nu le pot împărtăți cu nimeni”, a afirmat Ciolacu, într-un interviu la TVR.

Va da în judecată Guvernul

Liderul interimar al PSD susține că nu există o altă soluție decât să apeleze la instanță pentru a obține informațiil de la Guvern. Marcel Ciolacu consideră că are acest drept, iar până acum a făcut trei solicitări către premierul Ludovic Orban, însă nu a primit niciun răspuns.

„Eu am o solicitare la primul ministru al României, eu fiind președintele Camerei Deputaților, să-mi trimită stenogramele ședințelor de guvern când au adoptat 25 de ordonanțe și când au schimbat prefecții. Am făcut trei solicitări. Am acest drept să știu ce s-a întâmplat. Nu mi s-a dat nici acum răspuns.

Mâine dimineață voi face plângere la contencios și voi obține răspuns la aceste solicitări și atunci vor fi și publice”, a explicat președintele PSD.