Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că partidul pe care îl conduce va depune la Parlament două moțiuni simple, împotriva a doi membri ai Cabinetului Orban.

Este vorba de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu și de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Astfel, moțiunea împotriva lui Oros va fi depusă la Senat, iar cea care îl vizează pe Cîțu, la Camera Deputaților.

Florin Cîțu, atacat cu toate liniile

”Am depus-o pe cea împotriva domnului Cîțu la Camera Deputaților, pentru că la Senat el a mai trecut printr-o astfel de moțiune”, a explicat Ciolacu, motivând că, după ce a ptimit botul de blam al Senatului, PSD vrea ca același lucru să pățească ministrul de Finanțe și la Cameră, pentru a avedea toată lumea că întreaga clasă politică s-a săturat de el.

”Îl rog public pe domnul ministru Cîțu să înceteze toate minciunile din spațiul public, nu are nicio legătură depunerea unei moțiuni simple cu un site, cu extratereștrii și ozeneurile din creierii dânsului”, a spus Marcel Ciolacu.

Totuși, liderul PSD a ținut să precizeze că ”IMM Invest este un site făcut degeaba”.

Ciolacu a acuzat lipsa de măsuri concrete din partea Guvernului Orban, pentru a veni în sprijinul economiei afectată de criza de coronavirus.

Lipsa de sprijin concret pentru economie

”Proiecție bugetară făcută de domnul Cîțu în decembrie nu mai are nicio legătură cu realitatea coronavirusului”, a spus Ciolacu.

”În doar trei luni de zile s-a ajuns cu deficitul bugetar la 1,7% din PIB, chiar înainte de declanșarea crizei de COVID-19”, a acuzat Ciolacu îndatorare politicile de guvernare adoptate de PNL.

În ceea ce îl privește pe ministrul Agriculturii, Ciolacu a adus mai multe acuze, legate de faptul că Guvernul nu îi spijină pe fermierii români, atât în contextul crizei COVID-19, dar și al secetei extreme cu care se confruntă.

”De ce a oprit Guvernul programul PSD de refacere a sistemului de irigații? De ce a blocat la CCR legea prin care producătorii agricoli afectați de secetă aveau posibilitatea să își amâne plata ratelor la bănci?”, a acuzat liderul PSD.