Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că social-democraţii sunt pregătiţi să vină, alături de alte forţe din Opoziţie, cu o propunere de premier.

În opinia lui Ciolacu, noul premier este „un specialist recunoscut de toată lumea”, iar acesta urmează să îl înlocuiască pe Ludovic Orban, în situaţia în care moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună va fi adoptată.

„Asta e treaba Opoziţiei să depună moţiuni de cenzură. Când PNL depunea moţiuni de cenzură, noi veneam să spunem ‘Domnule nu aveţi voie să depuneţi moţiuni de cenzură’? (…) Nu mai sunt credibili. Aici este marea problemă a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece şi să fie înlocuiţi de nişte specialişti care să gestioneze această pandemie şi criza economică. Nu mai au credibilitate”, a spus Ciolacu la România Tv.

Avem o propunere

Totodată, Ciolacu a spus că este normală existența unei propuneri, având în vedere faptul că Guvernul va fi dărâmat. De asemenea, liderul interimar al PSD a mia precizat că va exista și o propunere de proiect economic, valabilă până la alegeri.

Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier. O să discutăm şi cu celelalte forţe aflate în Opoziţie, ca şi PSD, din Parlament să venim cu o singură propunere, un specialist recunoscut de către toată lumea. Avem această propunere. E şi normal dacă dărâmăm un Guvern să venim cu o propunere.

O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri”, a declarat Ciolacu, la România TV.

Liderul PSD a mai subliniat faptul că atributul de desemnare a premierului este al preşedintelui, conform Constituţiei, iar el nu va încălca niciodată acest lucru.

„Eu respect Constituţia. Preşedintele numeşte, de la cine doreşte”, a adăugat Marcel Ciolacu.