Propunere paradoxală privind protestele anti-vaccin din România! Vor putea participa numai persoanele cu schemă completă

Mai mult, ar fi permisă și participarea persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu COVID-19, arată propunerea respectivă.

Totodată, se propune ca activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, să se desfășoare în interiorul, cât și în afara lăcașurilor de cult cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană și purtarea măștii de protecție.

Ce altă măsuri sunt vizate?

De asemenea, se propune ca activitățile recreative și sportive să poată fi desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate anti-COVID și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În această categorie sunt incluse și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu COVID-19.

Amintim că CNSU a aprobat vineri, 22 octombrie, o nouă hotărâre privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionarii riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu COVID-19.

Hotărârea propune, printre altele, instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22:00 – 05:00

Simultan, HCNSU nr. 91 propune și interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a circulaţiei persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22:00 – 05:00, cu anumite excepții.

Se propune și interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului sau prestărilor de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, în intervalul orar 21:00 – 05:00.

Potrivit hotărârii respective, activitatea restaurantelor, cafenelelor în interiorul clădirilor şi la terase urmează să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Desfășurarea evenimentelor private, interzisă

Trebuie menționat și că HCNSU 91 prevede interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum şi organizarea şi desfășurarea evenimentelor private.

Aici sunt incluse nunțile, botezurile, mesele festive, concertele, participarea spectatorilor la evenimente sportive și spectacolele.