Guvernul Orban se confruntă deja cu primele proteste de stradă. Joi seară, în Piața Victoriei, mai mulți protestatari au transmis Guvernului PNL că vor alegeri locale în două tururi.

Printre ei, Cristian Dide, protestatar celebru din Piața Victoriei, a afirmat că acum se vede clar că nu a ieșit în stradă doar împotriva PSD, ci pentru problemele societății.

”Sunt în stradă pentru că este foarte important, pentru o democrație sănătoasă să avem alegeri în două tururi. Să ne amintim că avem primari aleși cu reprezentativitate de 10%”, a declarat Cristian Dide, citat de dcnews.ro.

Petiții fără răspuns

”Guvernul ăsta, cu toate că este un Guvern PNL, trebuie să înțeleagă și nemulțumirea noastră, a societății. Trebuie să ieșim în stradă pentru aceste alegeri în două tururi” a mai afirmat protestatarul.

”Să nu cumva să spere PNL că va mai lua același scor la parlamentare și locale, dacă nu schimbă această lege” a avertizat Cristian Dide, care a amintit că la locale nu se poate vota pe liste suplimentare. El a afirmat că au mai fost depuse petiții în acest sens, fără răspuns.