Mai mulți protestatari s-au strâns, luni dimineață, în fața Ministerului Justiției, pentru a-și arăta nemulțumirile față de OUG semnată de Tudorel Toader, care modifică legile justiției. Cristian Dide, unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist, s-a urcat pe o mașină de unde a aruncat cu ouă către sediul Ministerului Justiției, potrivit Antena3. „Criminalule”, scandează Marian „Ceaușescu”, care se află alături de alți protestatari #rezist în fața Ministerului Justiției.La fața locului se află și un echipaj de jandarmi, care încearcă să calmeze spiritele.

Nu este pentru prima oară când se protestează în fața sediului instituției conduse de Tudorel Toader. Săptămâna trecută, protestatarii au aruncat cu ketchup și muștar pe zidurile ministerului, iar înainte de asta, cu vopsea de culoare roșie. De altfel, proteste au fost și duminică seară. Câteva mii de persoane s-au strâns în Piața Victoriei, pentru a-și declara nemulțumirea aţă de OUG nr.7/2019, prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei. 

De altfel, premierul Viorica Dăncilă i-a invitat, luni, la Palatul Victoria, pe reprezentanții asociațiilor de magistrați, precum și pe cei ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuții pe legile justiției. Trei dintre asociații au anunțat că nu participă, iar plenul CSM se reunește la ora 10.00 pentru o decizie. Guvernul a anunțat că premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției. Liderul Executivului a dat asigurări că există "întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor".