Într-un interviu recent, Igor Dodon a reluat o promisiune mai veche. Preşedintele Republicii Moldova crede că examenul de bacalaureat ar trebui să nu mai fie obligatoriu în ţara vecină şi spune că va insista pe acest lucru.

“Eu cred că trebuie să revenim la examenele de înmatriculare în instituțiile superioare de învățământ fără bacalaureat. Cei care doresc să dea bacalaureat pentru că trebuie să plece la studii în România, atunci să-l dea. Restul – să obțină datele și să meargă în instituțiile superioare de învățământ”, a declarat Dodon pentru agora.md.

Subiectul a mai fost abordat şi în timpul campaniei electorale din 2016. Pe atunci candidat din partea PSRM, Igor Dodon a promis că va anula examenul de bacalaureat dacă va ajunge preşedinte al Republicii Moldova. Promisiunea de atunci nu a fost respectată, iar acum Dodon revine cu ea tot înt-un an electoral, moldovenii fiind aşteptaţi la urne în această toamnă pentru a-şi alege preşedintele.

Examenele de bacalaureat au fost anulate în acest an în Republica Moldova printr-o decizie a Parlamentului, din cauza pandemiei de coronavirus. Notele pentru probele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII, scrie publika.md.