Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a spus clar că militează pentru alianța şi susţinerea unui unic candidat la Președinție. În context, el a explicat ce șanse are Dacian Cioloș și cum ar trebui să se poziționeze în fața lui Klaus Iohannis.

Rareș Bogdan a dezvăluit, într-o intervenție la Antena 3, că singura șansă este constituirea unei alianţe care să aibă  o majoritate confortabilă pentru a face reformele de care statul are nevoie. “Este singura noastră şansă. Dacă cineva se încăpăţânează să creadă că poate face singur o majoritate sau să obţină suficient de mult pentru a schimba România se înşeală”, a spus Rareş Bogdan.

El a făcut câteva comentarii și la adresa lui Dacian Cioloș. “Se îndreaptă spre noua grupare din Parlamentul European şi va obţine preşedinţia, activitatea domniei sale se va concentra pe zona europeană, iar zona internă va trece în planul doi deoarece cu un al treilae grup în PE, după cei 180 de membri ai popularilor europeni din care fac parte, cu cei 154 de la socialişti, practic grupul domnului Macron şi Cioloș ar fi unul extrem de important în jocul european. Aici este jocul dânsului, strategia dânsului, dar pentru USR-Plus este clar că poziţia dânsului va fi mai puternică în Europa şi mai puţin prezentă în spaţiul intern”, a mai spus liberalul.

Rareș Bogdan a explicat de ce militează pentru o alianța şi susţinerea unui unic candidat. “Cred că ar fi oportun şi pentru cei din USR – Plus, care au primit o şansă în 2016 din partea preşedintelui României, care i-a încurajat în această mişcare. Klaus Iohannis i-a întins o mâna domnului Cioloș, l-a încurajat pe domnul Barna care a fost secretar de stat în guvernul lui Cioloș, ca în momentul acesta să întoarcă un serviciu și joace la mare. Ar fi oportun ca, în momentul ăsta, să întoarcă un serviciu şi să înțeleagă că, susţinându-l pe Klaus Iohannis şi intrând într-o colaliție care să câştige majoritatea parlamentară, vor avea de câştigat şi ei și România”, a mai spus Rareş Bogdan.

“Mă întreb ce câștigă România, ce câștigă USR-Plus în momentul în care va candida domnul Ghinea, domnul Barna, domnul Cioloș sau oricine altcineva la președinția României în momentul în care va obține în fața domnului Klaus Iohannis probabil între 20 și 25%? Cred că acest lucru le va aduce mai multă recunoaștere? Nu cred că o candidatură din partea USR-Plus va duce la apropiere a forțelor Opoziției sau o împrietenire sau o amiciție mai puternică între candidatul PNL, Klaus Iohannis și candidatul USR-Plus. La acest moment, în toate analizele, în toate sondajele se vede extrem de clar că niciun candidat USR-Plus nu poate să îl învingă pe Klaus Iohannis”, a conchis Rareș Bogdan, conform Antena 3.