Șefa Consiliului Național al Audiovizualului a încercat să reducă amenzile date către Antena 1 și România TV, după ce jurnaliștii acestor posturi au fost agresați de fiul lui Gheorghe Dincă. Cele două posturi primiseră amenzi pentru încălcarea dreptului la imagine a doi dintre copiii lui Dincă, scrie paginademedia.ro.

„Nu contest că există încălcări, dar poate ne gândim, totuși, să reducem acele amenzi”, a fost argumentul președintelui CNA, Monica Gubernat.

Chiar în ziua amenzii, reporterii au fost agresați de fiul lui Dincă în fața sediului CNA, iar Monica Gubernat s-a gândit să reconsidere amenzile din această cauză.

Propunerea acesteia nu a fost însă aprobată de majoritatea CNA, primind doar patru voturi pentru din cele șase necesare. Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu au votat pentru revocarea amenzilor. Împotrivă au fost Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

CNA a decis sancționarea Antena 1 cu 10.000 de lei și România TV cu 15.000 de lei pentru încălcarea dreptului la imagine a doi dintre copiii lui Dincă – Daniela Bălan și Daniel Dincă. Cei doi erau prezenți în acea zi la CNA pentru a se apăra iar la plecare, Daniel Dincă a agresat pe jurnaliștii Antena 3 și Romania TV, care îi așteptau pentru declarații.