Într-un live publicat pe Telegram, candidatul independent, Veaceslav Valico, a îndemnat oamenii să-l voteze la 11 iulie pentru ca să aibă o persoană de încredere în Parlament.

În ceea ce privește promisiunile făcute, Veaceslav Valico le promite moldovenilor că odată ce va ajunge în legislativ va avea posibilitatea de a cere informaţii oficiale de la toate instituţiile necesare despre vaccinul anti-COVID-19.

Totodată, el a mai adăugat că atunci când va pune mâna pe aceste informații, le va spune ţării întregi, transmite IPN.

El a vorbit și despre evoluția pandemiei de coronavirus din următoarea perioadă. Mai exact, în opinia lui Veaceslav Valico, în toamnă, Moldova va intra în lockdown, iar oamenii vor fi vaccinaţi anti-COVID-19 obligatoriu, urmare a ceea ce se va adopta în Parlament în următoarele luni.

Moldovenii vor afla adevărul despre vaccinul anti-covid

Candidatul independent a mai adăugat că nici cei vaccinați complet nu vor scăpa de noile reguli, ei fiind obligați să se vaccineze și cu cea de a treia doză. În același timp, Veaceslav Valico susține că trebuie să ajungă în Parlament pentru a avea posibilitatea de a veni cu proiecte de iniţiativă, să trimită contestaţii la Curtea Constituţională, să ceară crearea unei comisii parlamentare, să ceară răspunsuri, certificate, testări clinice etc.

Acesta a mai subliniat faptul că odată ce va primi toate răspunsurile dorite le va anunța oficial pentru ca toată țara să afle. El a adăugat că nu este o persoană contra vaccinării anti-covid, însă își dorește ca responsabilii să explice cu ce sunt oamenii injectaţi.

Candidatul susține că dacă instituțiile nu vor putea răspunde la întrebări, atunci există o problemă.

„Dar dacă nu puteţi răspunde la întrebări, vaccinaţi-vă pe voi înşivă”, a adăugat acesta.

De menționat este faptul că, candidatul independent, Veaceslav Valico, se regăseşte sub numărul 23 în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.