Se preconizează că în urma fuziunii, companiile vor avea o capitalizare de piaţă pe baza capitalului propriu pro forma de aproximativ 14 miliarde de dolari, o capitalizare bursieră totală de peste 24 miliarde dolari şi active brute deţinute în proprietate şi administrare de aproximativ 46 miliarde de dolari. Cele două companii se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în al doilea trimestru din 2011.
Portofoliul combinat al celor două societăţi cuprinde aproximativ 55,7 milioane mp de spaţii de distribuţie moderne, localizate pe coridoare logistice din 22 de ţări. Ambele companii au portofolii substanţiale în America de Nord, Europa de Vest şi Japonia. ProLogis este bine consolidată în Marea Britanie şi Europa Centrală şi de Est, iar AMB are o prezenţă semnificativă în China şi Brazilia.
ProLogis este prezentă pe piaţa locală prin proiectul ProLogis Park A1, unde are dezvoltate clădiri cu o suprafaţă de 108.000 mp, închiriate complet către firme precum Geodis, Augsburg International Impex, Centrul Logistics, Gefco, KuehneĂNagel şi Omega Transport & Logistics.