Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii va fi finalizat în interval de o săptămână, ministrul Muncii fiind mandatat să continue discuţiile cu sindicatele, patronatele şi organizaţiile de pensionari privind acest act normativ, a anunţat, marţi seara, premierul Emil Boc.

El a precizat că proiectul de lege va fi finalizat după analizarea tuturor propunerilor formulate în cadrul dezbaterilor.

„Sunt convins că mai pot fi discutate anumite aspecte care vizează diverse mecanisme ale legii. De aceea, am acceptat şi propunerea federaţiei pensionarilor şi a sindicatelor şi patronatelor de a acorda o săptămână încă timp de dezbateri şi de propuneri, pentru ca legea să fie finalizată în Guvern. Deci mai avem o săptămână la dispoziţie, începând de azi (marţi-n.r.), ca legea să fie finalizată în Guvern, după care să fie trimisă la Parlament şi adoptată în această sesiune”, a spus Boc.

Iniţial, proiectul de act normativ urma să fie aprobat de Guvern în şedinţa de vineri.

Şeful Guvernului s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii organizaţiilor de pensionari pentru discuţii privind legea pensiilor.