Senaatorul Daniel Zamfir a anunțat miercuri că legea dării în plată, al cărei inițiator este, fost votată de Camera Deputaților.

Trebuie precizat că votul de azi de la Cameră a fost decisiv, Camera Deputaților fiind forul decizional.

În consecință, legea va merge pentru promulgare pe masa Președintelui Klaus Iohanis.

”O MARE VICTORIE ÎN FAVOAREA OAMENILOR CU CREDITE LA BĂNCI

Darea în plată – cu criterii de impreviziune – a fost votată în Camera Deputaților!

Lege votată în unanimitate în 2016

Mulțumesc în primul rând colegilor de la PSD care au susținut și votat proiectul de lege, cât și celorlalte partide, mai puțin celor de la PNL și USR care au votat contra.

Sper din suflet că Președintele, care a promulgat Legea dării în plată în 2016, să nu o considere populistă doar pentru că e susținută de PSD, și să o promulge. Celor de bună credință le aduc aminte că în 2016 legea pe care am inițiat-o a fost susținută atunci de colegii de la PNL și votată în unanimitate în Parlament!

Așadar, PSD cu Marcel Ciolacu și Victor Ponta, UDMR cu Kelemen Hunor, au votat PENTRU, deși proiectul venea de la penelistul Zamfir.

Ludovic Orban s-a sucit

În schimb, Ludovic Orban care a votat PENTRU atunci, a dat ordin acum, nu numai să se voteze împotrivă, ci să se atace și la CCR!

Le mulțumesc lui Marcel Ciolacu, lui Victor Ponta și lui Kelemen Hunor pentru consecvență, îl detest pe Orban și pe toți cei care vor să-i ruineze pe români!

P.S. Uite de ce sunt pesedist și nu penelist: mă pot uita cu mândrie în ochii oamenilor că am dus la bun sfârșit un proiect care îi scapă de ruină! Voi, foștii mei colegi, ce le spuneți?

P.S.2: Mâine publicăm lista peneliștilor și useriștilor care au votat împotrivă. Poate vă explică vouă de ce au făcut-o”, a scris senatorul Zamfir, pe Facebook.