Vești extrem de importante venite de la Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării. Cei din Guvern au decis să facă plăți de aproape 200 de milioane de lei pentru lucrări realizate prin intermediul programului PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Programul PNDL beneficiază de noi finanțări!

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat, astăzi, 24 august, 189.628.002,58 lei pentru decontarea facturilor la lucrările realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapele I şi II, la 292 de obiective de investiţii.

Situaţia plăţilor efectuate este disponibilă pe site-ul MLPDA, la link: https://mlpda.ro/pages/plati

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.