Prognoza meteo, vineri, 8 decembrie 2023

Prognoza meteo, vineri, 8 decembrie 2023 În Dobrogea și în Bărăgan, cerul va fi acoperit de nori. Vor fi precipitații sub formă de lapoviță în Dobrogea și vânturi cu viteze de până la 50 km/h. Temperaturile la amiază vor oscila în jurul a 2-3 grade Celsius.

În Moldova de sud și în nordul Munteniei, înnorările persistă. Posibilele ploi slabe sau lapovița vor marca după-amiaza, cu temperaturi în jurul valorii de 2 grade Celsius. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se anunță o zi mohorâtă, Vor fi precipitații mixte și condiții de polei pe suprafețe restrânse, având maxime ce nu vor depăși 2 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul va rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. Va fi ceață dimineața în unele zone și precipitații sporadice. În vestul țării, se vor înregistra înnorări și câteva ploi izolate sau lapoviță. Temperaturile vor crește ușor, oprindu-se la 4 grade Celsius.

În Transilvania, dimineața va aduce ceață, nori abundenți și ninsori slabe, în special în zonele montane, cu temperaturi de până la 5 grade Celsius în vestul provinciei la amiază. În timpul nopții, se anunță răcirea temperaturilor. Vor fi -8 grade Celsius la Miercurea Ciuc.

În Oltenia, atmosfera va fi predominant închisă, cu precipitații sporadice. Dimineața se va înregistra ceață în unele zone. Temperaturile vor crește ușor, atingând 7 grade Celsius după prânz. În zonele sudice, vor exista înnorări și lapoviță puțină, iar temperaturile vor crește ușor, atingând 5 grade Celsius în zonele deluroase.

Vineri, va fi puțin mai cald în București

În București, condițiile atmosferice vor rămâne în general închise, însă probabilitatea de precipitații va fi redusă, iar vântul va sufla într-un regim slab.

Temperatura aerului va cunoaște o ușoară creștere, stabilindu-se în jurul a 3 grade Celsius la amiază. În cursul nopții, cerul va rămâne acoperit de nori, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad Celsius.

Ninsori slabe în zona montană

La munte, cerul va fi predominant noros, iar ninsorile vor persista într-o formă slabă. Vântul va manifesta unele intensificări la altitudini mari, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Prognoza meteo a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM).