Prognoza meteo ANM! Vremea va deveni rece pe parcursul zilei de duminică, pentru această dată, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării cerul va fi mai mult noros ziua, iar noaptea se va degaja parțial. Mai ales în prima parte a intervalului local va ploua în general slab.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. În zona montană, îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, pe arii restrânse vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 65…70 km/h, iar ziua pe suprafețe mici și în restul teritoriului (rafale în general de 40…50 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile intracarpatice și cele mai ridicate în sud-est, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață, iar în depresiuni și de brumă.

Prima zi a săptămânii

Prognoza meteo ANM!  Luni vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în vestul, nordul și centrul țării, iar noaptea în extremitatea de sud-est, însă doar izolat va ploua slab, iar în Carpații Orientali vor fi fulguieli.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei.

Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață. Se va produce brumă, local în centrul teritoriului și în zonele deluroase și izolat în rest.

Ziua de marți

Prognoza meteo ANM!  Vremea va fi în continuare răcoroasă în cursul zilei de marți, chiar rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării.

Cerul va fi variabil,dar în primele ore ale zilei şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse vor fi nori joși sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe suprafeţe mici, în special în zonele depresionare, se va produce brumă.

Sfârșitul perioadei

Prognoza meteo ANM! Deși valorile termice vor crește ușor în majoritatea zonelor, dimineața și noaptea va fi în continuare rece, în ziua de miercuri. Cerul va fi variabil, însă la începutul zilei, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se mențin condițiile pentru ceață și nebulozitate joasă.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele depresionare, se va produce brumă.

Tendința evoluției vremii de joi până duminică: va consemna o încălzire treptată. În ultima zi a intervalului va crește probabilitatea de ploaie în cea mai mare parte a țării. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase.

Vremea în București

Prognoza meteo ANM! În București, duminică vremea va deveni răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat,cu ușoare intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40 km/h.

Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…6 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 2 grade.

Vremea se va menține răcoroasă luni . Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minima va fi de 4…6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 2 grade.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general slab.

Marți vremea va fi în continuare răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla în general slab.

Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 2 grade.

Miercuri cerul va fi variabil, iar vremea se va menține răcoroasă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească. Noaptea vor fi condiții de ceață.

În intervalul joi-duminică, vremea se va încălzi. Noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață, iar la sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ploaie.