Prognoza meteo ANM de weekend! Iarna îşi arată colţii! Ger de crapă pietrele în România. Cu toate acestea, începând de săptămâna viitoare începe să se încălzească.

Prognoza meteo sâmbătă. Vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime se vor situa în general între -16 și -6 grade, cu valorile cele mai scăzute în zonele depresionare, unde se vor situa în jurul a -20 de grade și cele mai ridicate în Dealurile de Vest, spre -3 grade. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de est a țării, unde izolat vor fi condiții pentru fulguieli și mai mult senin în rest. Mai ales dimineața și noaptea, local, va fi ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei, dar și la munte, unde pe creste, trecător, va spulbera zăpada. Izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură, potrivit româniatv.net.

Vremea în BUCUREŞTI va fi rece, geroasă dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -12…-10 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -17…-15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze de până la 25…30 km/h).

Prognoza meteo ANM de weekend! Iarna îşi arată colţii! Ger de crapă pietrele în România

Prognoza meteo duminică. Vremea va fi geroasă, în primele ore ale intervalului în cea mai mare parte a țării, iar noaptea local în centru, în sud, în zonele subcarpatice și izolat în rest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice, unde noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în vestul, estul țării și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, unde zăpada va fi spulberată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, iar cele minime între -18 grade în depresiuni și 3 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea va fi ghețuș și pe arii restrânse ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREŞTI va fi rece, geroasă dimineața, iar în zona preorășenească și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -9…-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -12 grade.

Prognoza meteo ANM de weekend! Iarna îşi arată colţii! Ger de crapă pietrele în România