Pro TV SRL a avut o cifră de afaceri de 813,9 mil. lei în 2020, în creştere cu circa 2,5%. Profitul net a scăzut cu mai mult de 5% anul trecut, de la 262,4 mil. lei la 249 mil. lei. Informațiile se regăsesc în datele publice de la Ministerul Finanţelor. Pro TV SRL este compania care operează posturile de televiziune Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold şi Pro Cinema

Compania Pro TV a avut un număr mediu de 889 de angajaţi anul trecut. Este doar cu opt mai mulţi faţă de anul precedent.

Din datele actualizate ale raportului Media Fact Book, realizat de agenţia Initiative, reiese că piaţa media din România a scăzut cu 2,7% în 2020, până la valoarea de 467 milioane de euro. În 2021, raportul previzionează o revenire de 4%, până la valoarea de 485 milioane de euro, susţinută în mod special de investiţiile media în digital şi TV.

De unde au venit cele mai mari investiții pe piața media

Cele mai mari investiţii media au venit din partea industriei farmaceutice, însă creşterea cea mai mare în 2020 a fost înregistrată de e-commerce (Ă88%), care se apropie de retail şi telecom, două categorii cu o lungă tradiţie în comunicare.

Audienţele staţiilor TV au crescut puternic în perioada lockdown-ului din primăvara anului trecut (16% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019), au coborât la nivelul anului 2019 în sezonul cald, ca apoi să revină la niveluri ridicate în toamnă şi iarnă, conform raportului citat.

Cine deține PRO TV

Pro TV este deţinută de PPF, companie din Cehia care a fost deţinută de Peter Kellner. Acesta a murit anul acesta într-un accident. Miliardarul s-a stins din viață după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska. Avea doar 55 de ani. Pe lângă patronul PRO TV, alte patru persoane au fost ucise la bordul elicopterului Airbus AS350 B3.

Potrivit listei Forbes a miliardarilor, Petr Kellner, în vârstă de doar 55 de ani a fost cea mai bogată persoană din Republica Cehă. El a ajuns la un acord pentru cumpărarea companiei-mamă a PRO TV de la grupul american AT&T, iar pe lângă asta, mai deține un imperiu economic cu legături extrem de strânse cu piața rusă, dar și cu China, scrie presa locală și internațională.