'Grupul a realizat câştiguri distribuibile de 29,28 eurocenţi pe acţiune în primele nouă luni ale anului 2016. Acestea reprezintă o creştere de 10,7% comparativ cu câştigurile distribuibile recurente de 26,45 eurocenţi raportate în aceeaşi perioadă a anului precedent. Această creştere se datorează randamentului ridicat al activelor companiei şi impactului favorabil al achiziţiilor şi dezvoltărilor finalizate în cursul anului. În data de 20 octombrie 2016, NEPI şi Rockcastle Global Real Estate Company Limited ('Rockcastle'), un fond de investiţii încorporat în Mauritius, listat la Bursa de Valori din Johannesburg ('JSE') şi Bursa de Valori din Mauritius ('SEM'), au emis o informare asupra unei potenţiale tranzacţii', se arată în documentul citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, discuţiile au condus către o evaluare comună a unei tranzacţii privind acţiunile existente, unde valoarea deţinerilor fiecărui acţionar va fi determinată pe baza unui raport de schimb de acţiuni, tranzacţia urmând a fi aprobată de acţionari şi supusă cerinţelor de reglementare. Aspectele legale, fiscale şi de reglementare sunt în prezent analizate în diverse jurisdicţii. 

'O tranzacţie între NEPI şi Rockcastle ar urma să genereze o creştere substanţială a capitalizării bursiere, estimându-se că toţi acţionarii vor beneficia de pe urma unei lichidităţi crescute. De asemenea, integrarea celor două echipe de management complementare va genera sinergii şi valoare adăugată pentru acţionari. Acţionarii NEPI vor fi informaţi asupra progresului înregistrat în vederea finalizării acestei tranzacţii. Până la următoarele anunţuri, acţionarilor NEPI li se recomandă să ia toate măsurile de precauţie când tranzacţionează acţiunile celor două companii. Societatea continuă să urmărească oportunităţi de investiţie în regiunea Europei Centrale şi de Est, consolidându-şi poziţia în ţările în care deţine proprietăţi şi intrând pe pieţe noi', menţionează sursa citată. 

Conform Consiliului de Administraţie, rezultatul distribuibil pe acţiune pentru 2016 este estimat că va fi cu aproximativ 15% mai mare decât rezultatul distribuibil recurent înregistrat în 2015, conform previziunilor raportate anterior. 

Grupul a achiziţionat Korzo Shopping Centrum din Slovacia pe 19 iulie 2016, iar în 31 august Aupark Shopping Center Piestany. Pe 30 septembrie, NEPI a finalizat deschiderea în faze a extinderii zonei de fashion a City Park Mall din Constanţa, iar sub rezerva obţinerii avizelor de construcţie, în 2017, managementul intenţionează să reamenajeze food court-ul şi să asigure mai multe locuri de parcare. 

Conform informaţiilor de pe site-ul companiei, aceasta este înregistrată pe Insula Man şi mai deţine în Bucureşti Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Floreasca Business Park, The Lakeview. De asemenea, mai are mall-uri şi în alte oraşe din ţară şi străinătate şi spaţii de birouri. Preşedintele Consiliului de Administraţie este Corneliu Dan Pascariu, iar director general – Alexandru Morar.