Avertisment cutremurător făcut de un medic cunoscut din România!

“Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”

România nu va fi ferită de valul 5 al pandemiei de COVID-19, spune Radu Țincu, medic primar la secţia ATI a Spitalului Floreasca din Capitală. Motivul este unul simplu: rata de vaccinare scăzută din ţara noastră.

El afirmă ca următorul val va fi unul de amploare, la fel ca şi valul 4, un val “cum nici o altă ţară nu l-a mai avut” când România a înregistrat sute de morţi pe zi şi peste 1.800 de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă.

Medicul spune că toată această amânare şi temporizare a măsurilor restrictive nu face decât să dezorienteze populaţia şi să descurajeze vaccinarea, fapt pentru care face un apel urgent către politicieni, transmite Antena 3.

“România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi”

“Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implentate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ.

Trebuie să ne gândim la faptul că eperţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4.

În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă.

Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare”, a declarat medicul Radu Țincu, într-o intervenţie la Antena 3.

Trebuie să existe un alt tip de control pentru românii neimunizaţi

Medicul mai afirmă că valul 5 este un scenariu ce are toate şansele să devină o realitate tristă în România, dacă nu rezolvăm problemele legate de gradul de imunizare al populaţiei şi de respectarea măsurilor sanitare.

“În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple.

E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică”, a mai precizat Radu Țincu.