Virgil Musta a declarat la Digi 24 că situația coronavirus în spitalele din România s-ar putea bloca dacă legislația nu intră în vigoare. În această situație, spitalele riscă să fie pline iar cazurile grave riscă să nu poată fi tratate.

„Depinde cât de repede se aplică legislația pentru ca riscam sa ajungem ca spitalele sa fie pline iar cazurile grave sa nu poată fi tratate. Daca se continua in acest mod, este foarte probabil ca sistemul de sanatate să se blocheze.

Respectarea măsurilor este vitală

Medicul din Timișoara a mai spus că este importat ca regulile să fie respectat cu strictețe. Concret, Virgil Musta se referea la purtarea măștii, păstrarea distanței între persoane și spălarea mâinilor.

Acesta a mai spus că dacă aceste reguli nu sunt respectate nu există o altă modalitate de a preveni infectarea cu coronavirus. Potrivit medicului, nu există o soluție miraculoasă.

Țările bogate, cele care vor pune mâna pe vaccin mai repede

Acum câteva zile, Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți români identificați cu coronavirus, a atenționat că țările cele mai bogate vor fi primele care vor pune mâna pe un vaccin anti-COVID-19.

„Este complicată, pentru că sigur, primii care îl vor obține vor fi bogații, adică țările care își pot permite să-l cumpere, cei care au influență mai mare în lume și abia apoi ceilalți.

De aceea, cred că cel mai important e să prevenim boala cu mijloace nespecifice, mijloace care ne sunt acum la dispoziție”, a declarat Virgil Musta.