A Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara și celebrul medic oftalmolog Monica Pop, au avut un schimb de replici în direct.

 

A fost scandal mare la Antena 3 între Monica Pop și Virgil Musta. Totul a pornit de la COVID-19 și mai exact de la locurile rămase libere din spital. Monica Pop l-a acuzat pe Virgil Musta că a vrut să le transmită pacienților Covid să nu mai vină la unitatea spitalicească.

„Ați spus cu o voce foarte stinsă că nu mai sunt locuri. Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital? Dacă nu sunt locuri, unde să vină?”, a comentat Monica Pop.

În replică, celebrul medic a spus că s-a primit o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, așa că a fost crescută capacitatea.

„Acum un minut ați spus că nu mai sunt locuri. Asiptomaticii sau ușor simptomaticii nu sunt de terapie intensivă. Când spuneți că nu mai sunt locuri, înseamnă că pacienții nu mai vin pentru că nu mai au locuri. Eu așa înțeleg. Mi se pare foarte normal. În Timișoara nu mai poate să meargă niciun om la spital”, a continuat Monica Pop.

Deși a încercat să explice că Terapia Intensivă nu este făcută pentru asimptomatici, Monica Pop i-a cerut celebrului doctor să răspundă punctual la ceea ce a întrebat.

„În general nu mai avem loc. Există un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluați de alte spitale, asimptomaticii și formele ușoare (…)Va intra în funcțiune și spitalul militar. Suntem obligați să creem aceste locuri. Spitalul Victor Babeș, la ora aceasta, nu mai are niciun loc!”, a punctat acesta.