Se anunță prăpădul în România! Vom depăși 4000 de infectări pe zi. Un medic important anunță dezastrul

Medicul primar la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca, Radu Țincu, este de părere că România riscă să înregistreze 3000-4000 de cazuri zilnice, în contextul în care mai este puțin până când vor începe din nou școlile. Acesta spune că reîntoarcerea din vacanță și începerea școlilor reprezintă o oportunitate de accelerare a pandemiei.

„E clar că va există o creștere a numărului de cazuri. Vom ajungem să atingem acea estimare de 3000-4000 de cazuri pe zi. Ceea ce ne îngrijorează este viteză infectarilor. Reintoarcerea din vacanță și începerea școlilor vor crea o oportunitate de accelerare a pandemiei.”, spune medicul.

Acesta a mai spus că această accelerare va duce la un procent de pacienți care vor avea nevoie de spitalizare și chiar de terapie intensivă. Medicul a subliniat că ce este cel mai grav este faptul că din 100 de pacienți, 30-40 au nevoie de internare la secția ATI.

Valul 4 nu va fi mai periculos decât celelalte valuri

Medicul a fost întrebat dacă valul care urmează va fi mai periculos decât celelalte. Acesta a spus că nu, subliniin dă acum putem vorbi de imunitate colectivă. Cu toate astea, este posibil să avem parte de o creștere a cazurilor în lipsa măsurilor de protecție, a continuării vaccinării și a măsurilor sanitare.

„E posibil să depășim 3000-4000 de cazuri/zi. România are cel mai mic grad de imunizare din UE, avem relaxări (…)”, a spus medicul.

Ce trebuie făcut în acest context

Chiar dacă este posibil să avem parte de o explozie a noilor cazuri de coronavirus, medicul Radu Țincu spune că nu ar trebui impuse noi restricții.

 „Nu cred că e nevoie acum de restricții. Cred că e nevoie de implementarea măsurilor de protecție sanitară care să fie repsectate, și aici mă refer la portul măștii de protecție în transportul în comun, în spații închise, limitarea petrecerilor private (…). Nu sunt un adept al restricțiilor”, spune acesta.

Medicul a vorbit și despre românii care au ales să achiziționeze certificate false de vaccinare în loc să se vaccineze. El spune că speră căa ceste cazuri sunt izolate și nu un fenomen la nivel național.

„Aceste cazuri spre să fie doar izolate și nu un fenomen la nivelul țării. Cei care vor plătit cel mai scump această iresponsabilitate sunt chiar pacienții. Autoritățile statului trebuie să investigheze astfel de cazuri. Medicii care eliberează astfel de certificate pun în pericol siguranță sanitară națională, propria sănătate, sănătatea pacienților (…)”.

Sursă foto: Dreamstime