Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a comentat subiectul reluării campionatului de fotbal în România.

După ce Sorin Cîrțu, președintele clubului Universitatea Craiova, a sugerat că suporterii ar trebui primiţi înapoi pe stadioane la meciurile din Liga I, cu respectarea unor reguli, medicul Streinu-Cercel a declarat că este prea devreme să putem lua în calcul aşa ceva. “Reluarea activităților sportive cu spectatori este un proces de durată, în opinia mea”, a precizat profesorul Cercel pentru ProSport.

“Nu veți vedea prea curând meciuri cu zeci de mii de oameni în tribune!”

„Nu-i a bună… E prematur să se ia în calcul o astfel de variantă. Trebuie făcută o culegere de date solidă, să vedem exact care este situația. Sigur, nimic nu e exclus, dar reluarea activităților sportive cu spectatori este un proces de durată, în opinia mea.

Contează foarte mult coeficientul de transmitere a virusului. Dacă este slab, se poate discuta despre anumite relaxări în acea zonă. După parerea mea, nu veți vedea prea curând meciuri cu zeci de mii de oameni în tribune!

Trebuie văzut modul de răspândire a virusului, să nu existe focare, e un scenariu complex. Au fost două date cu potențial ridicat, sărbătorile de Paște și 1 mai, și ele au venit deja cu un grad mai ridicat de cazuri. Abia după ce vom avea datele complete vom putea lua anumite decizii.

Nu cunosc datele de la meciul de care spuneți dumneavoastră că a fost considerat o bombă epidemiologică (Atalanta – Valencia din Liga Campionilor – n.red.), dar stiu că în Coreea de Sud au pus păpuși de plastic sau de carton pe scaunele spectatorilor”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit prosport.ro.