Acești profesori ar putea avea parte de tăieri de salariu dacă nu se vaccinează!

Măsura respectivă este concepută de Ministerul Educației din Grecia și are drept scop asigurarea un an academic sigur din septembrie, în școli și universități, valabile pentru administratori, profesori, atât permanenți cât și pe contract, conform informațiilor transmise de kathimerini.gr

Sub aceste prevederi, pe lângă tăierile de salariu, personalul permanent din educație ar putea fi suspendat din activitate fără plată până se vaccinează, în vreme ce angajaților temporari li se va suspenda contractele.

Simultan, angajaților temporari li s-ar putea suspenda contractele. De asemenea, personalul permanent și pe contract vor pierde puncte din sistemul funcționarilor publici, care le va afecta șansele de promovare sau angajare.

Grecia a intrat în zona roșie

Potrivit deciziei luate de CNSU, Grecia a intrat în zona roșie. Totodată, noua listă a intrat în vigoare de duminică, 1 august. Astfel, persoanele care vin din statele aflate pe lista roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. În același timp, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.

CNSU a explicat și motivul pentru care decizia a intrat în vigoare după trei zile. Potrivit sursei citate, pentru a nu întâmpina probleme, turiștii români vor avea mai mult timp pentru a evita noile reguli atunci când se întorc în țară.

Amintim faptul că în zona roșie a intrat și SUA, dar și Irlanda și insulele Maldive.

„Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.

Sursă foto: Dreamstime