Potrivit datelor din care a fost eliminat efectul numărului zilelor lucrătoare, producţia a scăzut cu 27,6% – a comunicat marţi Oficiul Central de Statistică (KSH) al Ungariei, în baza datelor semnal. Totodată, în comparaţie cu luna precedentă, în mai a crescut cu 15,6% producţia industrială ajustată sezonier şi cu numărul zilelor lucrătoare, ceea ce semnalează o revenire.

De la începutul anului, ultima dată când KSH a înregistrat o creştere în datele lunare a fost ianuarie, atunci creşterea producţiei industriale conform datelor ajustate sezonier şi cu numărul zilelor lucrătoare a fost de 4,8%.

Producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă

Producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,1% în februarie, cu 10,4% în martie, şi cu 30,5% în aprilie. În primele cinci luni ale anului, producţia industrială a fost cu 13,8% mai mică decât în perioada identică a anului precedent.

Potrivit comentariului KSH, în luna mai volumul producţiei a scăzut în toate ramurile industriei prelucrătoare. O scădere deosebită s-a înregistrat în industria de automobile, care are cea mai mare pondere, în timp ce regresul a fost mai redus în producţia de calculatoare, a aparatelor electronice şi optice, precum şi în industria alimentară, în producţia băuturilor şi a produselor din tutun.