Probleme pentru turiştii aflaţi în Grecia, o destinaţie preferată şi pentru români!

Mii de turişti, întorşi de la feriboturi!

Ministrul Transporturilor Maritime, Giannis Plakiotakis, spune că în jur de 2.500 de persoane au primit interdicţia de a se urca la bordul feriboturilor către insulele greceşti doar în ultimele trei zile. Motivul: aceşti turişti nu aveau documentaţia necesară, relatează site-ul Ekathimerini.com, potrivit Agerpres.

De la 13 iulie, Garda de Coastă elenă a fost însărcinată să verifice dacă măsurile de siguranţă privind sănătatea publică sunt respectate în porturi. Autorităţile din Grecia sunt îngrijorate că turiştii greci şi străini care călătoresc către şi dinspre insule sunt cei care răspândesc COVID-19.

Ministrul Transporturilor Maritime a recunoscut că, până la intervenţia Gardei de Coastă, controalele autorităţilor portuare erau „inadecvate”.

„Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare”, a declarat Giannis Plakiotakis, luni, pentru Open TV.

Interdicţii de deplasare pe timpul nopţii şi fără muzică în localurile din Mykonos

Infecţiile au crescut puternic în unele destinaţii estivale populare din Grecia, iar autorităţile elene au fost nevoite să înăsprească regulile sanitare. Duminică, a fost impusă o interdicţie de deplasare de cinci ore pe timpul nopţii şi o interdicţie non-stop asupra muzicii în baruri, cafenele şi restaurante pe Insula Mykonos din Arhipelagul Cicladelor.

În acelaşi timp, ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a avertizat săptămâna trecută că guvernul mai are „un pas” până la impunerea restricţiilor în Santorini, Paros, Ios, precum şi în Rethymno şi Heraklion în Creta.

Călătorii către insule trebuie să prezinte fie un certificat de vaccinare COVID-19, o dovadă că s-au vindecat recent de boală, un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei sau un test rapid negativ efectuat cu 42 de ore înainte de călătorie.

Începând cu 16 iulie, călătorii nevaccinaţi care se întorc în Grecia continentală trebuie să prezinte un autotest negativ sau un test rapid pentru a se urca la bordul unui feribot.