Vestea vine din partea directorului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Reuters, citată de agerpres.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care, potrivit unui bilanţ Reuters, peste 19,92 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, dintre care 729.883 au murit.

De asemenea, mai multe infectări cu SARS-CoV-2 au fost identificate în peste 210 ţări şi teritorii după identificarea primelor cazuri în China în decembrie 2019.

E nevoie de bani pentru vaccin

„Doar vaccinurile necesită peste 100 de miliarde de dolari”, a declarat Tedros în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Referindu-se la o iniţiativă internaţională de accelerare a accesului la asistenţă medicală, directorul OMS a declarat că „următoarele trei săptămâni reprezintă o perioadă crucială pentru ACT (Access to COVID-19 Tools – Acces la instrumentele COVID-19). Cu toate acestea (trebuie) să creştem finanţarea”, a mai spus el.

El a spus că a întrezărit „semne de speranţă”. „Niciodată nu este prea târziu să schimbăm cursul pandemiei”, a mai spus Tedros.