Producătorul elveţian de ciocolată Lindt & Spruengli are mari problema. A dezvăluit o scădere a vânzărilor şi a profitului în primul semestru din 2020, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a dus la închiderea magazinelor, transmite Reuters.

Probleme mari pentru companii

În primele şase luni din acest an, vânzările organice au scăzut cu 8,1%, la 1,53 miliarde de franci elveţieni (1,4 miliarde de euro), în timp ce profitul net s-a redus la 19,7 milioane de franci elveţieni, de la 88,1 milioane de franci elveţieni în urmă cu un an, a informat Lindt & Spruengli.

Vânzările au fost afectate în urma închiderii a aproximativ 500 din propriile magazine ale Lindt în perioada Sărbătorilor Pascale, în mod normal un sezon de vârf pentru vânzările de ciocolată.

Compania se aşteaptă în acest an la un declin al vânzărilor organice de aproximativ 5-7%, o marjă de profit de aproximativ 10% şi la o redresare în 2020. Perspectivele nu iau în calcul noi restricţii semnificative pentru a ţine sub control răspândirea epidemiei şi vizează vânzări de Crăciun similare cu cele din 2019.

Producătorii de ciocolată se confruntă cu o cerere redusă deoarece multe magazine au preferat să-şi facă stocuri de produse esenţiale şi au făcut mai puţine achiziţii impulsive în timpul pandemiei, conform Agerpres.