Pe 26 mai autorităţile din Dâmboviţa anunţau stingerea tuturor focarelor de pestă porcină din judeţ.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 17.06.2020, ora 15,00, ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează: o gospodărie în oraşul Pucioasa; o gospodărie în localitatea Samurcaşi – comuna Crevedia; un caz pe raza Fondului de vânătoare 15 Brăteiu (pe teritoriul comunei Pietroşiţa)”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Măsurile luate de autorități

Potrivit sursei citate, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor.

Pe 26 mai, Prefectura Dâmboviţa anunţa că, la nivel de judeţ, nu mai sunt active focare de pestă porcină africană la porcul domestic. La acel moment se preciza că în judeţ au fost active în total în ultimii ani 70 de focare de pestă porcină, în 31 de localităţi.