Fundaţia Off Road Kids, dedicată ajutorării şi integrării tinerilor fără adăpost trage un semnal de alarmă cu privire la urmările crizei financiare și sanitare. Mai exact, potrivit sursei citate, atât copiii cât și adolescenţii din Germania se confruntă cu un risc crescut de a ajunge să trăiască pe străzi din cauza pandemiei cu noul coronavirus,  transmite DPA, citată de Agerpres.

Markus Seidel, purtător de cuvânt al fundaţiei susține că există probleme mari în diferite familii, iar restricțiile impuse de autorități pot duce la accentuarea acestora. Unele persoane sunt alungate din locuințe și există și părți mult mai rele.

“Oriunde sunt probleme în familii, un lockdown poate conduce la ruperi totale. Acestea au de multe ori ca rezultat alungarea lor din locuinţe”, a declarat Markus Seidel, purtător de cuvânt al fundaţiei.

Totodată, acesta mai sublinază faptul că, doar în cursul anului 2020, de la debutul pandemiei și până la finalul anului, un număr record de copii şi adolescenţi germani au solicitat ajutor de la această fundaţie.

2.500 de apeluri într-un singur an

Mai exact, este vorba despre aproape 2.500 de apeluri din partea tinerilor și a copiilor care susțineau că vor fi dați afară din casă. De menționat este faptul că numărul apelurilor este aproape dublu față de perioada anului trecut

“Am primit 2.474 de apeluri de ajutor de la copii disperaţi şi de la tineri ameninţaţi să rămână fără adăpost în Germania. De două ori mai multe astfel de apeluri decât în anul anterior”, a declarat Seidel pentru DPA.

Situația este cu atât mai dificilă din cauza faptului că doar un număr mic de lucrători din serviciile de asistenţă socială mai sunt activi pe străzile oraşelor germane. În acest context, fundaţia Off Road Kids face eforturi uriașe și încearcă să găsească adăposturi pentru copiii şi tinerii din Germania care trăiesc în stradă prin platforma online sofahopper.de, mai precizează sursa citată.