Înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, Donald Trump a făcut multe călătorii lungi, pe perioada campaniei electorale desfăşurate în mai multe state americane. Din această cauză, aproximativ 130 de membri ai Secret Service au contractat SARS-CoV-2 sau sunt în carantină, relatează vineri Washington Post, citat de dpa.

Însăşi Casa Albă a înregistrat mai multe cazuri de contaminare în personalul aferent, inclusiv preşedintele american în exerciţiu, iar mai recent şeful de personal Mark Meadows, între alţii.

Potrivit Washington Post, care citează o sursă guvernamentală, călătoriile electorale nu au fost de vină pentru infectarea tuturor agenţilor Secret Service. Unii dintre cei testaţi pozitiv cu COVID-19 ar fi contractat virusul chiar din interiorul Casei Albe.

Numărul ridicat de agenţi contaminaţi, aflaţi în carantină sau izolare, deoarece au avute contacte strânse cu persoane testate pozitiv pentru COVID-19, creează o presiune asupra Secret Service, agenţia responsabilă cu protecţia înalţilor demnitari, inclusiv a preşedintelui, notează publicaţia citată.

Casa Albă este cunoscută pentru faptul că nu agreează măsurile antiepidemice, precum portul măştii şi distanţarea fizică, notează dpa.

Acuzaţiile lui Trump privind fraudele electorale ar fi nefondate

Între timp, Donald Trump primeşte o nouă lovitură în încercarea sa de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale. mai multe autorităţi electorale americane au indicat joi într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit “nicio dovadă” de buletine de vot pierdute sau modificate sau de sisteme de vot piratate, scrie Agerpres.

“Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”, au declarat aceste autorităţi locale şi naţionale responsabile cu securitatea scrutinului, între care Agenţia de securitate cibernetică şi a infrastructurilor (CISA), care depinde de Ministerului Securităţii Interne.

“Nu există nicio dovadă a faptului că un sistem de vot a şters, a pierdut sau a schimbat buletine de vot sau că a fost piratat în vreun fel”, se arată în comunicat.

“Deşi ştim că procesul nostru electoral face obiectul a numeroase afirmaţiii nefondate şi campanii de dezinformare, vă putem asigura că avem încredere absolută în securitatea şi integritatea alegerilor noastre”, au subliniat autorităţile electorale.