”Identificarea soluțiilor de suplimentare a resurselor alocate eliminării dezechilibrelor din sistemul public de pensii, care, după aproape 30 de ani de subfinanțare și administrare ineficientă, au devenit cea mai mare amenințare la adresa stabilității financiare a României”, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.

El spune că bugetul pensiilor nu poate fi susținut la nesfârșit din contribuții și alocări suplimentare și falimentul său ar aduce un dezastru economic fără precedent.

”În situația actuală, în care populația activă a țării noastre scade constant, este evident că pensiile nu mai pot fi susținute doar din contribuțiile sociale și din suplimentările alocate de miniștri de finanțe mai mult sau mai puțin inspirați. Administrarea în regim de avarie, peticeală constantă cu împrumuturi și artificii fiscale sunt cel mai sigur drum către dezastru! Falimentul sistemului public de pensii ar reprezenta un cataclism național fără precedent”, afirmă Dan Voiculescu.

În opinia sa, există o soluție viabilă pentru a rezolva problema.

Astfel, el revine asupra unei propuneri pe care a făcut-o în trecut, aceea de a se înființa un fond de solidaritate pentru suplimentarea fondului public de pensii.

Reiau, pe scurt, următoarea propunere: crearea Fondului Național de Solidaritate! Finanțat cu un procent din profitul obținut de agenții economici care au o cifră de afaceri de peste un million de euro, dedicat suplimentării fondurilor din sistemul public de pensii”, spune Dan Voiculescu pe blog, care transmite că solidaritatea este chiar una dintre marile valori europene.

Iar pentru cei care, poate, consideră că solidaritatea este un concept politic partizan, de stânga sau de orice altă direcție, subliniez că spiritul comunitar (consecința directă a solidarității) este esențial pentru democrație în general și pentru orice societate prosperă. Europa Unită este construită, în primul rând, pe baza solidarității statelor membre”, conchide Dan Voiculescu.