Prințul Harry și Meghan, vor acorda jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey primul lor interviu după ce au părăsit familia regală britanică, care va fi difuzat în luna martie, informează Reuters, citată de Agerpres.

Harry şi Meghan, care au anunţat că aşteaptă al doilea copil, duminică, i-au şocat pe membrii cu rang înalt ai casei regale britanice în 2020 atunci când au dezvăluit că doreau să renunţe la îndatoririle lor regale.

Postul american de televiziune CBS a anunţat că interviul lor va fi difuzat pe 7 martie.

Oprah Winfrey va sta de vorbă cu Meghan, ducesa de Sussex, într-un interviu amplu, care va acoperi subiecte diverse, de la sosirea ei în casa regală, căsătorie, maternitate, activităţi filantropice şi până la felul în care îşi gestionează viaţa de zi cu zi sub o presiune publică imensă”, au transmis reprezentanţii postului CBS într-un comunicat.

“Apoi, lor li se va alătura şi prinţul Harry, când vor discuta despre stabilirea lor în Statele Unite, speranţele lor de viitor şi visurile pe care le au pentru familia lor tot mai mare”, se afirmă în acelaşi comunicat.

S-au mutat în sudul Californiei în 2020

Prințul Harry și Meghan Markle, fostă actriţă americană, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii spectaculoase în 2018, care a captat atenţia lumii întregi, însă ei au renunţat la statutul de membri activi ai casei regale britanice în urma unor dezacorduri cu alţi membri ai familiei regale şi din cauza atenţiei uriaşe la care erau supuşi de companiile mass-media.

Cei doi s-au mutat în sudul Californiei alături de fiul lor, Archie, în 2020, apoi au semnat un contract de producţie multianual cu Netflix Inc., considerat un prim pas major în vederea dobândirii independenţei financiare faţă de familia regală britanică.

Relaţia lor cu presa britanică a devenit tot mai tensionată, iar cuplul princiar a demarat procese împotriva mai multor tabloide şi publicaţii.

Săptămâna trecută, Meghan a câştigat un proces intentat companiei Asociated Newspapers, după ce suplimentul său duminical Mail on Sunday a publicat fragmente dintr-o scrisoare pe care o expediase tatălui ei, în august 2018.

Oprah Winfrey, una dintre cele mai bogate şi mai influente femei din Statele Unite, a încheiat în 2011 celebrul ei talk-show, care avea o audienţă uriaşă şi în care vedeta de televiziune a intervievat preşedinţi şi celebrităţi.