Rad Art Fair este o premieră nu numai pentru public, ci și pentru lumea artei, fiind un demers comun al celor mai importante 20 de galerii din țară, care se reunesc în București , în perioada 4-7 mai.

Spațiul expozițional pentru RAD Art Fair este asigurat de Complexul CARO și cuprinde și o zonă outdoor, de peste 5.000 de metri pătrați, în care se va organiza un Sculpture Park, care se va întinde chiar și pe lacul din vecinătate.

Târgul de artă contemporană RAD Art Fair va reuni sub aceeași umbrelă 20 de galerii de artă contemporană din București, Cluj, Timișoara și Chișinău. Prezentări individuale sau de grup, instalații colaborative și un parc de sculpturi se vor întinde într-un spațiu expozițional de 5000 m2.

În cele 4 zile dedicate evenimentului, participanții vor aduce în fața publicului larg o selecție unică de lucrări și medii artistice, de la cei mai relevanți artiști contemporani, până la cei mai iubiți artiști istorici din România.

Consolidarea scenei artistice

Inițiativa mult așteptată este menită să consolideze nucleul scenei artistice din România, oferind vizibilitate artiștilor, galeriilor și producătorilor săi culturali și construind o bază pentru creșterea unei piețe de artă sănătoase la nivel național.

“Eu vin dintr-o piață foarte robustă și aglomerată – i.e. New York. Este super interesant să simt experiența unei piețe în curs de dezvoltare și să pot contribui, împreuna cu galeriile ei autohtone, la un viitor puternic. Așa se dezvoltă lucrurile. Când piața este la început, maturizarea ei depinde de principalii jucători (galeriile de azi). Târgul acesta este un mecanism de educație, de creare a unei comunități, de dezvoltare a scenei de artă contemporane pe plan național. După ce suntem dezvoltați la nivel local, putem participa și pe scena internațională.” – a spus Catinca Tăbăcaru, director artistic al RAD Art Fair.

“RAD este un game-changer, și nu doar pentru cei ce participă la prima ediție, ci pentru întregul ecosistem artistic din România, de la artiști, galerii, curatori, colecționari, instituții. Am decis să construim RAD în mod colaborativ pentru că pentru că doar în această formulă târgul poate fi cu adevărat relevant, și am ales să facem asta acum pentru că este momentul ideal pentru o schimbare de perspectivă” a spus și Daniela Pălimariu, organizator al evenimentului.

Programul RAD Art Fair:

JOI, 4 mai
13.00 Welcome Champagne Brunch | Presă + VIP
14.00 Acces VIP
18.00 – 21.00 Vernisaj (cu invitație)

VINERI – S MBĂTĂ, 5-6 mai
12.00 – 13.00 Acces VIP
13.00 – 20.00 Acces general

DUMINICĂ, 7 mai
12.00 – 19.00 Acces general

Participanți:

Atelier 35 (București)
Biju (Cluj)
Cazul 101 (București)
Diptych (București)
Gaep (București)
H’art (București)
Jecza (Timișoara)
Lutnița (Chișinău)
Matca (Cluj)
Mobius (București)
Plan B (Cluj, Berlin)
Pogo (București)
Galeria Posibilā (București)
Sabot (Cluj)
/SAC (București)
Sandwich (București)
Sector 1 (București)
Suprainfinit (București)
Catinca Tabacaru (București, Harare)
Viewing Room 17 (Cluj)